SELAMAT DATANG

SELAMAT DATANG KE DUNIA KECANTIKAN DAN KESIHATAN BERASASKAN NANAS DAN HERBA

Search This Blog

Followers

Tuesday, January 12, 2010

KOPI NANAS KOLAGEN + KACIP FATIMAH & LOBATA.

TEMPORARY OUT OF STOCK


KOPI NANAS KOLAGEN + KACIP FATIMAH + LOBATA

Ekslusif untuk wanita!
RM28 ( kegunaan 15 hari)

Tahukah anda, terdapat 2 spesis utama pokok kopi iaitu Coffea Arabica dan Coffea Robusta. Kopi Arabica kurang kandungan caffein dan lebih bermutu tinggi. Produk kami menggunakan kopi Arabica yang bermutu tinggi serta baik untuk menjana tenaga di waktu pagi. Amalan meminum kopi di waktu pagi merangsang daya berfikir seseorang. Apabila anda kebuntuan idea dan tahap kosentrasi mula merosot, nikmatilah secawan kopi untuk merangsang daya berfikir dan menambahkan tenaga. kopi juga mengandungi anti-oksida semulajadi yang baik untuk kulit. Ditambah dengan ekstrak Enzim Bromelin dari Nanas, Kolagen Ikan & tumbuhan, ekstrak Kacip Fatimah dan ekstrak Lobata, pastinya Kopi kami adalah pilihan tepat untuk memulakan hari anda. Selain menjaga kulit, Kopi kami dikenali sebagai Slimming Coffea untuk membuang lemak dan toksin dalam badan yang menyebabkan perut buncit. TANPA KESAN SAMPINGAN YANG BURUK DAN TANPA CIRIT-BIRIT. Amalkanlah secawan sehari untuk kelangsingan tubuh, kecantikan tubuh dan kulit anda. Kopi Nanas kami juga idak akan menyebabkan sakit kepala apabila anda meminumnya.

FUNGSI NANAS (ENZIM BROMELIN) - menurut kajian yang dilakukan di Barat dan di Malaysia, Enzim adalah sejenis pemangkin (booster) yang mempercepatkan sesuatu proses kerana molekulnya yang sangat halus. Enzim membantu pencernaan, mencegah kerosakan tisu badan, anti radang, anti kanser, mempercepat penyembuhan luka, mengawal nafsu makan, menyembuhkan penyakit sinus, allergic (alahan), sakit kulit (ekzema), membantu pertumbuhan tulang, mencegah penyakit gout dan digunakan dalam terapi menyembuhkan gout. Nanas matang juga mampu menyembuhkan penyakit gastrik. Malah di Barat, mereka menjadikan pil bromelin sebagai supplement harian.

FUNGSI KOLAGEN - Badan manusia mengandungi kolagen semulajadi yang yang menyokong tisu badan. Semakin bertambah usia, faktor pemakanan yang tidak seimbang, faktor pencemaran dan faktor genetik memainkan peranan penting menurunkan tahap hormon badan. Kolagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai perekkat dalam badan. Lebih kurang 1/3 daripada keseluruhan protein dalam badan terdiri daripada kolagen. Kolagen memberikan struktur kepada badan, melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkannya dengan tulang badan. Pada usia 25 tahun ke atas, kolagen mula menyusut pada kadar 1-5% setahun. Sehingga usia 45 tahun, badan kita dijangka kehilangan sebanyak 30% daripada kolagen semulajadi. Memandangkan kepentingan kolagen terhadap struktur badan, kejadian ini dianggap agak memudaratkan ditambah pula dengan kadar pengurangan pertumbuhan hormon. Pengurangan kolagen menimbulkan kesan yang ketara ke atas kulit iaitu mula hilang keanjalan semulajadi dan mengganggu bahagian badan terutama dalam penjanaan tisu-tisu lembut. Pada masa yang sama, keadaan tulang, kuku dan rambut akan turut menunjukkan tanda-tanda awal penuaan. Penyusutan kolagen mengakibatkan kedutan, kulit kelihatan tua, bantut pertumbuhan sel dan pembaharuan kulit, kulit hilang seri dan tidak bermaya serta hilang keanjalan kulit. Kolagen juga mampu mengurangkan kesakitan dan melancarkan pergerakan sendi bagi mereka yang menghidapi artritis.
FUNGSI KACIP FATIMAH - Kacip Fatimah digunakan turun temurun untuk membantu memberikan tenaga, menghilangkan kelesuan, membantu peredaran darah, melangsingkan badan, juga digunakan oleh wanita lepas bersalin.
FUNGSI LOBATA - Pueraria Lobata adalah sejenis tumbuhan yang hampir dengan hormon wanita, hormon estrogen. Semakin bertambah usia, kadar estrogen akan menurun. Diawal usia remaja, ramai gadis yang tidak mempunyai hormon estrogen yang mencukupi yang menjadikan bentuk badannya leper dan tidak menarik. ini mungkin disebabkan pemakanan yang tidak seimbang dan faktor genetik. Lobata dipercayai dapat membantu pembesaran dan menegangkan payudara, membentuk punggung dan tubuh lebih menarik serta mencantikkan kulit. Dengan pengambilan yang berterusan dan teratur, anda pasti dapat melihat hasilnya yang memberangsangkan.
Siapa yang patut menggunakan produk ini?
  • Wanita yang menjaga bentuk badan
  • Wanita yang ingin berdiet
  • Orang yang mengalami masalah sembelit
  • Wanita yang selalu lesu dan tidak bertenaga
  • Wanita yang menjaga kecantikan kulit

No comments:

Post a Comment